Hogenkamp niet naar kwartfinale Rosmalen

Tennisster Richel Hogenkamp is er net niet in geslaagd de kwartfinales van het WTA-toernooi in Rosmalen te bereiken. De Nederlandse (WTA-134) kreeg op het gras tegen de Amerikaanse Madison Brengle (WTA-68) zelfs een matchpoint, maar ging toch met 5-7, 7-5 en 5-7 onderuit.

Hogenkamp startte moeizaam tegen Brengle, maar nadat ze in de tweede game breakpoints had overleefd ging ze beter spelen. De Nederlandse verloor weliswaar in de zesde game haar service, maar brak snel daarna terug. De set leek af te stevenen op een tiebreak, maar Hogenkamp verloor in de twaalfde game opnieuw haar servicegame en hiermee de set.

Het verzet van de Nederlandse was allerminst gebroken en in de tweede set had ze juist het beste van het spel. Hogenkamp kwam op een break voorsprong en kreeg in de tiende game kansen om de set uit te serveren. Dit lukte niet, maar twee games later was het alsnog raak.

Set drie was eenzelfde beeld van de tweede set met een snelle voorsprong voor Hogenkamp en in de tiende game kreeg ze de kans om de wedstrijd uit te serveren. De Nederlandse kreeg een matchpoint, maar verloor uiteindelijk de game. Daarna waren ook de twee volgende games en daarmee de partij voor Brengle.