Lorenzo vindt straf Iannone te laag

Jorge Lorenzo vindt de straf die Andrea Iannone na afloop van de Grand Prix van Catalunya opgelegd kreeg te laag. De Italiaanse MotoGP-coureur reed met zijn Ducati in de slotfase van de race Lorenzo onderuit en moet de volgende race achteraan starten.

Lorenzo kampte met problemen aan zijn Yamaha, waardoor hij niet het tempo had om Iannone op het circuit van Barcelona voor te blijven. De Spanjaard moest vroeger voor bochten remmen, terwijl Iannone met de Ducati op hetzelfde punt als in de ronden ervoor remde. Het gevolg was een crash.

Na afloop was Lorenzo vol woede. "Het is ongelooflijk dat Iannone weer zo'n fout maakt." De Italiaan ging dit jaar al vaker onderuit en in Argentinië nam hij bij een val zelfs teamgenoot Andrea Dovizioso mee. In plaats van excuses te maken zocht Iannone de verklaring niet bij zichzelf. Dat zette kwaad bloed bij Lorenzo. "Ik dacht dat hij de schuldige was, maar hij reageerde zo en zei geen sorry."

Een hogere straf voor Iannone zou dan ook terecht zijn geweest volgens Lorenzo. "Er is altijd wel iemand die niet beseft welke risico's dergelijke acties met zich meebrengen en dat hij zichzelf of anderen serieus kan blesseren. Als de racedirectie hem geen flinke straf oplegt, zoals ze in 2005 bij mij deden, begrijpen dit soort coureurs niet dat ze hun mentaliteit moeten veranderen. Daarom vind ik dat starten vanaf de laatste plek niet genoeg is. Na vijf tot zeven rondjes kan hij weer vooraan rijden."