Surprise-optreden Kanye West leidt tot chaos

Geruchten over een surprise-optreden van Kanye West in New York hebben in de nacht van zondag op maandag tot een grote chaos op straat geleid. De show is daarom geannuleerd.

Kanye West kwam onaangekondigd naar de Webster Hall. Dit was een goedmakertje omdat het driedaagse festival Governors Ball, waar Kanye een van de headliners was, afgelopen weekend wegens slechte weersomstandigheden was afgelast.

Meer dan vierduizend fans van Kanye West kwamen zondag in de late uurtjes naar East Village in de hoop dat de Yeezus-artiest daar om 2.00 uur zou optreden. De beroemde concertzaal heeft een capaciteit van niet meer dan 1500 bezoekers. Op foto's op de website van New York Daily News is te zien hoe de mensen op geparkeerde auto's springen om een glimp van de rapper op te vangen.

De chaos werd zo groot dat de show op het laatste moment is geannuleerd. Publiek dat al binnen was kreeg het verzoek de Webster Hall weer te verlaten en veilig naar huis terug te keren. Achtervolgd door fans maakte Kanye zich uit de voeten. Volgens New York Daily News duurde het daarna nog twee uur voordat de straten in de omgeving van Webster Hall weer leeg raakten.

Surprise-optreden Kanye West leidt tot chaos
Surprise-optreden Kanye West leidt tot chaos (Foto: BuzzE)