'Jamaicaanse topatleet positief op doping'

Een Jamaicaanse topatleet is bij hertesten van tijdens de Olympische Spelen van 2008 afgenomen urinestalen alsnog positief bevonden op het gebruik van verboden middelen. Dat meldt de Jamaica Gleaner donderdag. Om welke atleet het gaat is nog niet bekend, omdat nog gewacht wordt op de uitkomst van de B-staal.

Volgens de Jamaicaanse krant is er groeiende onrust in de lokale atletiekautoriteiten, terwijl gewacht wordt tot het Internationaal Olympisch Comité de resultaten van de B-staal bekend maakt. Om wie het precies gaat is zoals gezegd nog niet bekend, maar wel lijkt het erop dat de allergrootste ster van het land, Usain Bolt, er niet bij betrokken is, althans niet direct. 

Er zou wel minstens één medaille van de Spelen van 2008 verloren kunnen gaan. Jamaica won in Beijing zes keer goud, drie keer zilver en twee keer brons, allemaal in de atletiek. Alle medailles kwamen in evenementen van 400 meter of korter, met drie keer goud voor Bolt als hoogtepunt, waaronder op de 4x100 meter.

Volgens bronnen binnen het IOC zouden de B-stalen inmiddels al getest zijn en is het louter afwachten op de bekendmaking van de resultaten en dus ook de namen.