Ruim 100 BN'ers ageren tegen Zwarte Piet

Ruim honderd programmamakers, acteurs, sportmensen en andere Bekende Nederlanders hebben de omroep NTR vrijdag in een open brief gevraagd Zwarte Piet definitief uit te zwaaien.

In de brief, waarover NRC beschikt, wijzen de ondertekenaars erop dat de NTR de omroep is "die speciaal in het leven geroepen is om zogenaamde kwetsbare doelgroepen en genres te bedienen". Het Sinterklaasjournaal van de NTR speelt volgens hen in het vooral door de media opgeblazen en verder vrijwel niet-bestaande pietendebat een belangrijke rol, omdat dit programma de enige echte Sinterklaas brengt in de huiskamers van Nederland en dat vooralsnog doet op een manier die de overgrote meerderheid van het volk waardeert, namelijk mét Zwarte Piet.

De brief wordt gepubliceerd op de dag dat de burgemeester van Maassluis bekendmaakte dat Sinterklaas bij de landelijke intocht gelukkig vooral donkerbruine en zwarte pieten mee zal nemen.

Tot de ondertekenaars behoort onder andere bukvee als Candy Dulfer, Patrick Kluivert, Monic Hendrickx, Humberto Tan en Paul de Leeuw.

Erik - hoofdpiet - van Muiswinkel wenst u inmiddels allemaal de kanker.

Bericht geüpdatet met wat belangrijke duiding.

Ruim 100 BN'ers ageren tegen Zwarte Piet
Ruim 100 BN'ers ageren tegen Zwarte Piet (Foto: ANP)