Snelheid Red Bull verrast Mercedes

Het Mercedes-duo Lewis Hamilton en Nico Rosberg is verrast door de snelheid van Red Bull. Donderdag bleek Daniel Ricciardo de snelste rijder van de dag, met een voorsprong van ruim zes tienden van een seconde op Hamilton. Rosberg en Ricciardo's teammaat Max Verstappen eindigden de dag als derde en vierde op iets minder dan een seconde. "Het is zeker verrassend hoe snel ze zijn," zucht Rosberg. "We hadden ze snel verwacht, maar ook weer niet zo snel. Wij hebben nog een hoop huiswerk te doen."

Wereldkampioen Hamilton sloot zich daarbij aan, maar nuanceerde het gat met Ricciardo wel enigszins. "Ik heb niet het idee dat ik een geweldige ronde heb gereden," stelt de Brit. "Ik kan sneller. Misschien geen zes tiende, maar zeker wel iets sneller. Het gat is kleiner dan dat het eruit ziet. Wij zitten binnen enkele tienden van een seconde. Maar ze zijn zeker een bedreiging. Red Bull is snel, heel snel."

Rosberg weet nog niet helemaal zeker hoe Mercedes het gat moet dichten. "Het is heel simpel: zij waren vandaag sneller dan wij. Wij moeten nu diep graven om een flinke hoeveelheid tijd te vinden. We kunnen nog iets meer vermogen uit de motor halen maar daar gaan we geen zes tiende mee winnen." Toch zal die tijd gevonden moeten worden voor de kwalificatie, meent Hamilton. "Je kan op deze baan niet inhalen," zegt hij. "Dus wordt kwalificatie de race en zien we een optocht, een treintje, op zondag."