Dode bij schietpartij bij optreden rapper T.I.

Bij een schietpartij voor een concert van rapper T.I. in New York zijn in de nacht van woensdag op donderdag meerdere gewonden gevallen. Volgens CBS is een van de gewonden overleden.

Op videobeelden die concertgangers op Twitter plaatsten is te zien hoe er direct na de schoten grote paniek uitbrak in concertzaal Irving Plaza, dat plaats heeft voor 1200 bezoekers. "Er werd net geschoten bij het T.I. concert. Ik ben nog nooit in mijn leven zo bang geweest", postte een van hen. Het optreden van de artiest was nog niet begonnen op het moment van de schietpartij.

Bronnen van de televisiezender beweren dat de schoten werden afgevuurd tijdens een ruzie die backstage begon. Het is niet de eerste keer dat er ongeregeldheden zijn bij een optreden van T.I. In 2006 werd een ruzie die tijdens een concert in Cincinnati begon op straat voortgezet. De rappers assistent en vriend Philant Johnson kwam daarbij om te leven.

T.I. is naast muzikant ook acteur en realityster. Hij was onder meer te zien in films Get Hard en Ant-Man en zijn familie is onderwerp van reallifesoap T.I. & Tiny.

Schietpartij bij optreden rapper T.I.
Schietpartij bij optreden rapper T.I. (Foto: BuzzE)