'KNVB komt met hervormingen Eredivisie en Jupiler League'

Er lijken hervormingen aan te komen voor zowel de Eredivisie als de Jupiler League. Dit meldt Voetbal International vandaag. Deze week presenteert de Nederlandse voetbalbond (KNVB) een plan met de naam: De Winnaars van Morgen.

In dit plan wordt het volledige Nederlandse voetbal ter discussie gesteld. Een legio aanbevelingen aan clubs en trainers moet ervoor zorgen, dat ons land meer toptalenten gaat opleiden.

Volgens technisch manager Jelle Goes worden achter de schermen de hervormingen inmiddels voorbereid. "In mei 2017 moet er echt een nieuwe promotie/degradatieregeling liggen. Want als we blijven doen zoals we het altijd hebben gedaan, worden we niet beter. Maar je begrijpt dat hier veel belangen mee gemoeid zijn. Eredivisie, Jupiler League, tv-zenders. We zijn er wel mee bezig. Iedereen is er van overtuigd dat het anders moet."

Ook de huidige opzet van de KNVB beker staat ter discussie. Zo gaan er inmiddels geruchten rond, dat ook Belgische ploegen mee gaan doen. Goes: "Dat is op tafel gekomen. Met bijvoorbeeld een uit- en thuiswedstrijd, om tot meer wedstrijden onder hogere weerstand te komen. Je zou ook kunnen denken aan een bekertoernooi tussen de beste acht uit Nederland en België, waarbij ze strijden om een Europees ticket. We hopen dat de Belgen ook open staan voor dit soort ideeën."