Ibrahimovic kan 44 miljoen euro verdienen bij Man. United

Manchester United is van plan om Zlatan Ibrahimovic een enorm salaris te bieden. De Zweed kan voor een seizoen met een optie voor nog een jaar tekenen.

Zlatan Ibrahimovic moet de toptransfer van Manchester United deze zomer worden zodra José Mourinho wordt aangesteld als nieuwe trainer. De club is bereid om flink in de buidel te tasten voor de Zweed, weet Goal.com.

De 34-jarige aanvaller maakte onlangs bekend dat hij Paris Saint-Germain verlaat, maar het is nog niet bekend waar hij komend seizoen speelt. Doordat hij transfervrij is, zitten er flink wat clubs op het vinkentouw.

Een transfer naar de Major League Soccer (MLS) behoort tot de mogelijkheden, want in de Verenigde Staten kan Ibrahimovic een flink salaris opstrijken. Maar Manchester United is van plan om een aanbod te doen waar men ook in de VS geen antwoord op heeft.

Zo is de oud-Ajacied op zoek naar een contract waarmee hij wekelijks 350 duizend euro verdient, net zoveel als hij bij PSG kreeg.

Als Ibrahimovic bij United tekent, kan hij een bedrag van 10,4 miljoen euro aan tekengeld bijschrijven. Daarnaast kan hij de 326 duizend euro per week gaan verdienen. In de verbintenis zal dan ook een optie voor nog een jaar worden opgenomen.

In totaal kan Ibrahimovic ruim 44 miljoen euro over twee seizoenen kunnen verdienen op Old Trafford. Of de Zweed daadwerkelijk voor de Premier League kiest is nog even afwachten, want een transfer naar de MLS zou voor het bedrijf van zijn vrouw Helena Seger beter uitpakken. Zij runt een bedrijf in sportartikelen en ziet grote kansen op de Amerikaanse markt.

Derhalve hoopt United om Ibrahimovic met dit megabedrag te overtuigen. Ook de aanstaande aanstelling van José Mourinho zal in het voordeel van The Red Devils spreken, aangezien zij in 2008/09 succesvol samenwerkten bij Internazionale.