House of Cards helpt Monument Valley

Monument Valley is een leuke puzzelgame voor iOS en Android. Je wandelt als prinsesje door Escher-achtige levels en zoekt de uitgang. Onder andere door president Underwood van House of Cards die de game in de serie speelt, heeft ontwikkelaar Ustwo Games in totaal meer dan 14 miljoen aan omzet binnengehaald.

Ustwo Games deelde een aantal infographics met de wereld. De cijfers gaan over de afgelopen twee jaar sinds dat Monument Valley op de markt is. Een aantal momenten in haar korte geschiedenis zijn doorslaggevend geweest. De lancering in China was een goeie boost, gevolgd door de speelsessie van Kevin Spacey als president Frank Underwood. Opmerkelijk genoeg werd Ken Wong van Ustwo Games gebeld of zij de game mochten gebruiken in de hitserie van Netflix. Ustwo kreeg geen geld en hoefde ook niets te betalen, maar heeft dus wel danig van de aflevering geprofiteerd.

73% van de omzet komt van iOS-gebruikers tegenover 17% van Google Play. De game is ook veel populairder op het Apple-platform. Monument Valley kost €2,99 bij Google Play, maar €3,99 bij de App Store en de Microsoft Store.

Monument Valley - info 1