Festivals schrappen Eagles of Death Metal

Twee Franse muziekfestivals hebben de Amerikaanse rockgroep Eagles of Death Metal uit hun line-up geschrapt. Het betreft Rock en Seine in Parijs en het festival Cabaret Vert in het noorden van Frankrijk.

De organisatoren van de festivals zijn het totaal niet eens met controversiële uitspraken van frontman Jesse Hughes in een interview met een Amerikaans tijdschrift. Hughes stond op 13 november met zijn band Eagles of Death Metal in de concertzaal Bataclan in Parijs, op de avond dat de zaal het doelwit werd van een terroristische aanslag door islamitische extremisten. Er vielen 89 doden in de Bataclan.

Hughes heeft daarna in interviews gezegd dat Franse moslims de aanslagen vierden op straat. Ook hekelde de zanger de strenge Franse wapenwetten zodat de beveiliging de schutters geen tegenstand kon bieden. En hij beweerde dat enkele bewakers van de concertzaal mogelijk bondgenoten waren van de terroristen.

De uitspraken zijn voor de Franse festivalorganisaties reden om de optredens van Eagles of Death Metal te schrappen. "We zijn het totaal oneens met de recente uitspraken die Jesse Hughes deed in een interview met een Amerikaans tijdschrift, daarom hebben de festivals Cabaret Vert en Rock en Seine besloten de optredens van de groep te annuleren", verklaarde Rock en Seine op Facebook.

De muziekfestivals Rock en Seine en La Cabaret Vert zijn in het weekend rond 26 augustus. Een week eerder staat Eagles of Death Metal op Lowlands in Biddinghuizen.

Festivals schrappen Eagles of Death Metal
Festivals schrappen Eagles of Death Metal (Foto: BuzzE)