Dumoulin stapt uit de Giro

De Giro d'Italia zit er voor Tom Dumoulin op. De Nederlander van Giant-Alpecin stapte woensdag in de elfde etappe van de fiets. Dumoulin zegt al enkele dagen last te hebben van een zitvlakblessure en vreesde er al voor dat hij de Giro mogelijk niet uit zou kunnen rijden.

De 25-jarige tijdrijder zegevierde eerder deze maand nog tijdens de eerste etappe voor eigen publiek in Apeldoorn, waar hij de Sloveense ex-schansspringer Primoz Roglic nipt versloeg. Hij droeg vervolgens in totaal zes dagen de roze leiderstrui, hoewel sowieso al niet echt te verwachten viel dat hij zich in het hooggebergte met de allerbesten zou kunnen blijven meten.

De tijdritspecialist had zijn pijlen nog gericht op de negende etappe, niet verrassend een tijdrit. Regen en de zitvlakblessure gooiden echter roet in het eten en Dumoulin kwam niet in de buurt van de zege. Zijn veruit grootste doel van 2016 blijft uiteraard nog altijd de olympische tijdrit later dit jaar, waar hij in Rio het goud hoopt te winnen op zijn specialisme.