Douwe Bob ging 'slapen met een traan'

Douwe Bob was zaterdag zo teleurgesteld nadat hij elfde was geworden op het Eurovisiesongfestival dat hij 'ging slapen met een traan'. "Het kwam zo hard aan", vertelde de zanger maandagavond in RTL Late Night.

"Het voelde alsof ik mijn land in de steek had gelaten." Douwe had het idee dat iedereen achter hem stond, 'bijna een soort EK-gevoel'. Zondag voelde de zanger zich al beter. "Ik werd wakker met een glimlach. De mensen zijn nog steeds dol op me. Ik ben ook heel blij met wat we hebben neergezet. We hebben geen steken laten vallen."

Dat Douwe in Stockholm zijn eigen tijdelijke kroeg heeft gehad waar hij met andere songfestivaldeelnemers optrad, noemt hij 'een overwinning op zich'. "De slogan van dit jaar was Come Together en ik heb het gevoel dat ik daar echt aan heb bijgedragen. Ik heb nu overal adresjes."

Visitekaartje
Over de Oekraïnse zangeres Jamala, die met haar nummer 1944 de winst pakte, zei Douwe eerder al dat hij zich 'niet kan identificeren met die muziek'. "Maar ze was ook een van mijn favorieten. Niet door de muziek, maar zij had een hele toffe boodschap. Oekraïne is een verscheurd land en zij zingt een lied over Stalin. Dat vond ik heel stoer, daar heb ik veel respect voor."

Douwe hoopt dat zijn songfestivalavontuur de deuren opent voor een internationale carrière. "We hebben op één gestaan in Estland, IJsland gaf ons twaalf punten en we zijn in Engeland en Duitsland gedraaid. Ik zie wel wat daaruit komt, maar natuurlijk wil ik mij nieuwe plaat graag internationaal uitbrengen. Ik vind het heel tof dat we een Nederlands visitekaartje hebben kunnen achterlaten."

Douwe Bob ging 'slapen met een traan'
Douwe Bob ging 'slapen met een traan' (Foto: BuzzE)