Weerwolf gespot in Engeland

In Engeland gelooft men nog hardnekkig in sprookjes. Niet alleen geloven onze overburen iedere keer opnieuw dat het Engelse voetbalteam bij elk toernooi waar ze aan meedoen wel eventjes kampioen zullen worden, ook de klassieke mythes en legendes zijn daar nog levendig. Zo ook in de omgeving van Hull, in het midden van het land. Meerdere bewoners van het landelijke gebied hebben daar een heuse weerwolf gespot.

Weerwolven zijn geen honden die het weerbericht voorlezen, maar een soort hybride tussen een mens en een wolf. En dit is dan ook exact wat getuigen hebben gezien: een bijna 2,5 meter lange menswolf, die soms op twee, dan weer op vier poten rondwandelt.

Volgens de legende loopt dit dier (of familie van dit dier) al wat langer (eeuwen) rond in het gebied. Ze noemen hem/haar de Old Stinker, die omdat hij/zij geen mondspray schijnt te gebruiken.

Recente getuigen hebben gezien hoe het creatuur een herdershond naar binnen aan het werken was. Anderen zagen hem over een tien meter breed kanaal heen springen. Het hellemonster kan sowieso wellicht namens Engeland naar de Olympische Spelen gestuurd worden, want er is ook gezien hoe het over een heg van 2,5 meter hoog sprong, dit alles met een hond in z'n bek.

Als we de beschrijvingen van de weerwolf-spotters mogen geloven, dan heeft de demonische verschijning erg veel weg van de weerwolf in de film An American Werewolf in London. Hoewel een tekening van een stel dat het beest tegen het lijf liep, eerder doet denken aan een Ork wiens scheerapparaat al een tijdje stuk is.

Bij de volgende volle maan gaan een aantal bewoners, bewapend met camera's en fototoestellen, jacht maken op Old Stinker. Het zou zich voornamelijk ophouden bij een door mensenhanden uitgehakt kanaal, The Bramston Drain.