Mercedes klaagt over te weinig zendtijd

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zijn beklag gedaan bij het Formule 1 management (FOM) over het feit dat Mercedes te weinig zendtijd heeft gekregen tijdens de Grand Prix van Rusland. Het team reed een dominante race in Sochi en wist de eerste en tweede plek veilig te stellen.

Het is niet de eerste keer dat Mercedes hierover klaagt. Vorig jaar tijdens de Grand Prix van Japan kreeg de renstal slechts vijf minuten zendtijd gedurende de negentig minuten durende race. Ecclestone ontkende destijds dat het een afstraffing was voor Mercedes vanwege het niet willen voorzien van motoren aan Red Bull.

Wolff vindt dat de Mercedes-bolides dit seizoen tot nu toe weinig in beeld zijn gebracht, met name in Rusland. "We vonden dat onze wagens niet de zendtijd kregen die ze verdienden, maar het is niet eenvoudig om deze discussie aan te gaan. Bernie moet rekening houden met verschillende partijen. Het is zoeken naar een balans tussen de sponsoren op de wagen, de sponsoren op de baan, de televisie en de fans die een spectaculaire race willen zien en de leider van de race."