Nieuwe bestemming Philips-terrein Roosendaal

Het oude Philips-terrein in Roosendaal is aangekocht door de internationale projectontwikkelaar Logistics Capital Partners en het Duitse vastgoedbedrijf Dietz. De partijen willen er het grootste distributiecentrum van Zuid-Nederland neerzetten.

Het gaat om het uit de jaren vijftig stammende gebied waar tot eind vorig jaar een TL-buizenfabriek van Philips was gevestigd. Volgens de kopers is het een van de weinige locaties in Nederland met ruimte voor een distributiecentrum van zo'n 100.000 vierkante meter. Daarbij is het terrein gunstig gelegen aan de snelweg A58. Hoeveel geld Philips krijgt voor de grond, werd niet bekendgemaakt.

Het project kan de regio Roosendaal mogelijk wel duizend banen opleveren. Er is alleen nog geen gebruiker gevonden voor het distributiecentrum. Die gaan de kopers van de grond nu eerst zoeken, terwijl Philips nog bezig is met de laatste sloop- en saneringswerkzaamheden op het terrein. De bouw van het nieuwe complex start op zijn vroegst in de eerste helft van volgend jaar.

Nieuwe bestemming Philips-terrein Roosendaal
Nieuwe bestemming Philips-terrein Roosendaal (Foto: ANP)