Publiek trok Douwe door 10 seconden stilte

De beruchte stilte in zijn act was het enige moment van zijn songfestivaloptreden waar Douwe Bob vooraf onzeker over was. Maar toen die tien seconden dinsdagavond er in de Globe Arena ineens waren, was er geen spoortje spanning meer te bekennen bij de Slow Down-zanger. "Het publiek heeft me er doorheen getrokken. Het viel allemaal perfect op zijn plaats."

Aan zijn voeten zag de Nederlandse songfestivalinzending tijdens de halve finale van het liedjesfestijn 'een enorme oranje massa'. "Iedereen begon te juichen en te klappen. Ik weet niet eens meer precies wat ik heb gedaan. Volgens mij heb ik ergens nog 'come on' geroepen. Het hele moment paste zo goed bij de boodschap van ons nummer." Van opwinding vergat hij aan het eind van zijn act nog even flink uit te halen. "Dat is misschien het enige minpuntje."

De Amsterdamse singer-songwriter moet er woensdag nog flink van bijkomen. "Ik heb heel weinig geslapen en heb stiekem best een kater. Mijn vriend Stijn heeft een nieuw motto geïntroduceerd: vroeg pieken is het nieuwe 'afteren'. Dus dat hebben we dinsdagavond gedaan. Misschien heb ik wel iets té vroeg gepiekt, bedenk ik me nu." Dankzij zijn hairstylist kreeg Douwe het voor elkaar om whiskey en jenever in haarsprayflessen mee te smokkelen naar de green room, waar hij en zijn entourage na hun optreden de rest van de show moesten afwachten.

Moe
Hij vond het optreden in de enorme Globe Arena in Stockholm overweldigend, maar ook vermoeiend. "Het is maar twee minuten, maar voelt als een uur keihard sporten. Het zuigt je leeg. Na afloop was ik zó moe." Zijn moeder, die de verrichtingen van haar zoon vanuit de zaal gade sloeg, is onwaarschijnlijk trots. "Die was gisteravond niet meer te houden. Ik vind het zo bijzonder om dit met haar te delen. Dat ze hier is, doet me nog meer dan ik vooraf had gedacht."

De komende dagen in aanloop naar de finale staan voor Douwe en zijn band in het teken van 'chillen, evalueren en de laatste puntjes op de i zetten'. Hij heeft zijn prestaties van dinsdagavond inmiddels één keer teruggezien, 'maar toen was ik al dronken'. "We gaan zo met regisseur Hans Pannecoucke kijken of er wellicht nog dingen anders moeten of beter kunnen."

Publiek trok Douwe door 10 seconden stilte
Publiek trok Douwe door 10 seconden stilte (Foto: BuzzE)