Beelden optreden Douwe Bob gelekt

Beelden van de generale repetitie maandagavond van Douwe Bob op het Eurovisie Songfestival zijn online te zien. Kort na afloop verscheen een video met beelden van het optreden op YouTube. Het lekken van deze beelden is streng verboden en de Europese Omroep Organisatie (EBU) liet via Twitter al weten de zaak te onderzoeken.

Behalve een televisie met daarop het optreden komen ook het scoreformulier en een aantal mensen rondom een tafel in beeld. De persoon die de video op YouTube deelde, ene Szabó Ferenc, schrijft in de titel dat dit de Russische jury is. Het hele nummer van Douwe Bob is van begin tot eind te horen, waarna de kandidaat uit Armenië aan de buurt is.

De generale repetitie, die is beoordeeld door vakjury's, werd beveiligd via satelliet uitgezonden voor alleen de jury's, die op basis hiervan hun punten geven. Tijdens de live-uitzending van de voorronde dinsdagavond brengen miljoenen Europese tv-kijkers hun stem uit. De vakjury's en het publiek bepalen beide 50 procent van het totaal aantal punten per land.