Voetballer (26) zakt live op tv in elkaar en overlijdt

Voetballer Patrick Ekeng is vrijdagavond overleden. De 26-jarige Kameroenees zakte tijdens een live op tv uitgezonden competitiewedstrijd van zijn club Dinamo Boekarest in elkaar en kwam niet meer bij.

Ekeng kwam tijdens de wedstrijd tegen Viitorul na 63 minuten het veld in om Eric Bicfalvi te vervangen. Dinamo stond op dat moment met 3-2 voor. Na enkele minuten sloeg het noodlot echter toe: Ekeng stortte naar de grond en reageerde niet meer. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar een uur later kwam het bericht dat de jonge Kameroenees was overleden. 

De middenvelder speelde in zijn eerste jaren als voetballer vooral in Frankrijk bij Le Mans, uitkomend in Ligue 2. Hij trok vervolgens naar Lausanne Sport in Zwitserland en kwam in de Spaanse Primera División vorig jaar veertien keer uit voor Córdoba. Dit seizoen verkaste Ekeng naar Dinamo Boekarest. Hij werd drie keer opgeroepen voor de nationale selectie, maar kwam nooit in actie voor de Ontembare Leeuwen

Beelden van het in elkaar storten van Ekeng zijn hier te zien. Het lijkt ons vanzelfsprekend dat het geen prettige beelden zijn, maar bij dezen toch even de waarschuwing.