Nintendo pakt weinig uit op E3

Nintendo heeft haar plannen bekendgemaakt voor de E3-videogamebeurs die volgende maand plaatsvindt in Los Angeles. Er is maar één game speelbaar aanwezig en dat is The Legend of Zelda voor Wii U. Er zullen geen Paper Mario, geen 3DS-games zoals Pokémon Sun en Moon en geen mobiele games speelbaar aanwezig zijn. Er is ook geen Nintendo Direct.

Nintendo’s kick-off van de E3-show vindt plaats op dinsdag 14 juni om 18:00 uur met de introductie door Nintendo of America President en COO Reggie Fils-Aime van Nintendo Treehouse: Live, die gewijd is aan een dag lang live-gestreamde gameplaybeelden van The Legend of Zelda. Dit wordt de eerste diepgaande blik op de game, inclusief commentaar van Nintendo’s ontwikkelaars. De gameplay van The Legend of Zelda wordt vanaf de E3 via Nintendo’s Twitch kanaal gestreamed en bevat spelbeelden, achter-de-schermen-info, en meer.

Producer Eiji Aonuma zegt dat dit nieuwe deel in de The Legend of Zelda-franchise duidelijk afstand neemt van de conventies in eerdere games. Grenzen die spelers dwongen een bepaald pad te volgen zijn verwijderd, terwijl spelers kunnen genieten van nieuwe gameplay die ze nog niet eerder beleefden in de serie. Om ervoor te zorgen dat bezoekers de verkenningsvrijheid die de game biedt optimaal kunnen ervaren, staan er in Nintendo’s booth uitgebreide demo’s om uit te proberen.

Over de nieuwe console, met codenaam NX wordt nog niet gesproken, dat zullen ze bewaren voor later. Nintendo heeft de releasedatum van NX gezet op maart 2017, maar boze tongen beweren dat het alleen maar gedaan is om de aandeelhouders tevreden te houden en te laten lijken dat de NX dit fiscale jaar nog uitkomt.

The Legend of Zelda