Verstappen per direct naar Red Bull Racing

Formule 1-coureur Max Verstappen heeft zijn laatste rondjes voor het team van Scuderia Toro Rosso al gereden. De 18-jarige Nederlander, wereldwijd gezien als megatalent, zal vanaf volgende week uitkomen voor het hoofdteam van Red Bull: Red Bull Racing.

Woensdagavond deden compleet onbevestigde geruchten daarover de ronde, die door doorgaans meer betrouwbare journalisten niet bevestigd konden worden. Donderdag kwam verrassend genoeg dan toch het nieuws en niet van zomaar iemand. Red Bull Racing en Verstappen zelf bevestigden dat de jonge Nederlander met ingang van de Grand Prix van Spanje - in het weekeinde van 15 mei - Daniil Kvyat zal vervangen.

De Rus kende een wat ongelukkig begin van het seizoen, maar maakte dat in China al in de derde race goed. Hij kreeg veelvoudig wereldkampioen Sebastian Vettel aan het huilen door de Duitser in de weg te zitten en pakte een mooie derde plek. Afgelopen weekeinde tikte hij Vettel van de baan en kende hij - evenals het hele Red Bull-systeem - een dramatische race.

Verstappen per direct naar Red Bull Racing (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)
Verstappen per direct naar Red Bull Racing (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)

"Max heeft bewezen een heel bijzonder jong talent te zijn", aldus teambaas Chris Horner van Red Bull Racing. "Wat hij tot nu toe bij Toro Rosso heeft laten zien is indrukwekkend en we zijn dan ook blij dat we hem deze kans kunnen bieden. Dat alle vier coureurs bij Red Bull een langdurig contract hebben geeft ons de flexibiliteit om ze tussen de teams heen en weer te schuiven", legt Horner het van stoeltje wisselen tussen Verstappen en Kvyat uit.

"Dit is een waanzinnige kans in mijn nog korte carrière en ik ben Red Bull Racing en Dr. Helmut Marko (de grote baas van Red Bull, red.) dan ook bijzonder dankbaar voor het vertrouwen", laat Verstappen zelf weten. "Het is voor mij een nieuwe uitdaging waarbij ik in korte tijd veel kan leren bij een topteam als Red Bull. Buiten dat heb ik er erg veel zin in om samen te werken met en te leren van een ervaren teamgenoot als Daniel Ricciardo."