[eSports] Hearthstone-streamer MaSsan verwijderd uit Cloud9

Harry "MaSsan" Cheong is een bekende Hearthstone-streamer op Twitch die al langer in de schijnwerpers stond. Niet door zijn kwalitatieve streams, maar door allerlei discutabele zaken rondom de persoon zelf.

Zo is MaSsan in het verleden gelinkt aan een vorm van matchfixing (hij zou de internetverbinding tijdelijk verbreken wanneer hij een slechte starthand had in een toernooi), zou hij een plaats in een toernooi willen verkopen aan een andere streamer en misschien wel het meest bekend rondom MaSsan zijn de beschuldigingen van viewbotting. Dit houdt in dat hij kunstmatige kijkers heeft, waardoor hij makkelijker op Twitch te vinden is en uiteindelijk eenvoudiger nieuwe kijkers aan kan trekken. Dit is uiteraard niet wenselijk, aangezien het andere streamers hierdoor alleen maar moeilijker wordt gemaakt.

Hoewel de beschuldigingen nooit echt bewezen zijn, lijkt er nu toch een kern van waarheid te zijn. Sinds een week is hij namelijk gebanned op Twitch, waardoor hij (voorlopig) niet meer mag streamen op het platform. Daarnaast heeft zijn eSports-team, Cloud9, bekendgemaakt dat MaSsan uit het team is gezet en niet meer voor Cloud9 uitkomt.

Cloud9 geeft geen duidelijke reden voor het afscheid van MaSsan, maar het is moeilijk voor te stellen dat er geen verband aanwezig is. 

Hearthstone