Ten Rouwelaar stopt na dit seizoen met keepen

Jelle ten Rouwelaar (35) stopt na dit seizoen met keepen. De eerste keeper van NAC Breda gaat bij zijn club aan de slag als keeperstrainer. Ten Rouwelaar speelde achttien seizoenen als prof, waarvan de laatste negen jaar bij NAC. "Het was niet ineens van: ‘Nu is het klaar en stop ik ermee.”

"Vier weken geleden heb ik de beslissing genomen", vertelt Ten Rouwelaar in BN DeStem. "Dat was een heel proces. Wat wil je? Waar haal je de meeste energie uit? Als ik stop en ik word keeperstrainer, haal ik daar dan de meeste energie uit? Ik ben toe aan iets nieuws. Niet zozeer qua club, want ik hou van NAC, maar aan een andere functie waar ik mijn energie nog meer in kwijt kan."

"Ik begin bij NAC in 2007 als mijn vader komt te overlijden en ik stop dit jaar bij NAC als mijn moeder er ineens niet meer is”, zei Ten Rouwelaar in een interview met de ochtendkrant. "Heel vreemd eigenlijk. Ik geloof niet ergens in, maar ik heb nu een paar dingen meegemaakt, dat je bijna wordt gedwongen om te denken dat er iets is. Maar toch geloof ik niet in iets. Wil graag die nuchtere boerenlul blijven. Zo van, zoek het allemaal maar uit allemaal.”

"De exacte datum weet ik niet meer. Wel dat ik ging nadenken. ‘Wat als… wat als ik ga stoppen?’ Dan ebt dat gevoel weer weg en dan komt het weer terug", vervolgde Ten Rouwelaar. "Op en af. Ik heb veel gesprekken gevoerd, met mijn vrouw Cindy en mensen binnen NAC. Nee, ik ben niet bang voor concurrentie. Ook niet voor een rol op de bank. Nee.. nee.. Daar heb ik niet eens over nagedacht. Eerlijk. Altijd heb ik al geroepen dat er een extra keeper moest komen. Hoe ouder je wordt, hoe dichterbij het moment komt dat ik niet meer ga spelen. Met het verstrijken van de jaren, is dat besef steeds groter.”

"Spijt dat ik misschien te vroeg stop? Het enige waar ik straks achterkom, is dat ik zoals elke voetballer straks het gras, het applaus, het publiek en de adrenaline ga missen. Daar ben ik nieuwsgierig naar, misschien denk ik wel: ‘Verdomme, ik wil straks op het veld staan.’ En toch, ik krijg nu de mogelijkheid van de club mezelf te ontwikkelen op een ander vlak. Als keeperstrainer. Het is mooi geweest. Echt, het is tijd voor iets anders.”