Eventuele huldiging PSV op 9 mei

Mocht PSV er komend weekend op miraculeuze wijze in slagen de landstitel binnen te halen, dan volgt de huldiging op 9 mei. Dit schrijft het Eindhovens Dagblad vanavond. De Eindhovense formatie heeft evenveel punten als koploper Ajax, maar heeft een slechter doelsaldo.

De ploeg van trainer Phillip Cocu moet zes doelpunten meer maken dan Ajax om de titel in de wacht te slepen. Dat moet gaan gebeuren in en tegen Zwolle. De Amsterdammers spelen op datzelfde moment de uitwedstrijd tegen De Graafschap, waardoor de kans minimaal is dat PSV met de schaal naar huis gaat. De Superboeren zijn veroordeeld tot het spelen van play-offs en zullen mogelijk spelers sparen.

Voor PEC Zwolle staat er nog wel iets op het spel; deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Bij winst is de ploeg van trainer Ron Jans zeker van deze play-offs. Bij een gelijkspel of nederlaag is de ploeg afhankelijk van de resultaten bij FC Groningen, N.E.C. Nijmegen en Vitesse. Dit trio maakt ook nog kans op de zevende plaats, die dus goed is voor wat extra wedstrijden om Europees voetbal.