Moskee roept op tot moord

Het TV-programma 'Moskeeën achter de sluier' heeft de tongen losgemaakt in Denemarken. Met een verborgen camera werden een aantal opnamen in de Grimhøj- moskee gemaakt. De uitspraken vanuit het haatpaleis liegen er niet om.

De moskee staat in Aarhus, de op een na grootste stad van het landje. De imams die daar hun waarheid komen verkondigen, maken van hun hart (als ze die hebben) geen moordkuil: in bepaalde gevallen mag je best iemand vermoorden.

Wie vermoord mag worden laat zich niet zo moeilijk raden: ongetrouwde vrouwen die op seksueel gebied de bloemetjes hebben buitengezet, moeten kapotgestenigd worden. Voor meisjes die slechts hand- en spandiensten verleend hebben op hetzelfde vlak, zijn de bebaarde meneren iets toeschietelijker: deze hoeren hoeven slechts afgeranseld te worden. Ook mensen die een andere hobby zijn gaan doen en de islam verlaten hebben moeten dood.

In de moskee was ook te zien hoe huismoedertjes van de imam een soort cursusje kregen over hoe ze hun kindertjes het beste kunnen mishandelen. Zo moest er bijvoorbeeld voor gewaakt worden dat de slachtoffertjes niets breken. Tevens mochten de ongehoorzame oogappeltjes niet met een mes bewerkt worden. Het geweld moet namelijk een middel zijn, geen doel. Het zou goed voor de kinderen zijn om angst voor Allah te hebben.

De minister van Vreemdelingen, Integratie en Huisvesting, Inger Støjberg zou, na het zien van de documentaire gezegd hebben dat ze het liefst 'de moskee met de grond gelijk' zou willen maken. Iets dat juridisch onmogelijk is, volgens mensen die er verstand van hebben. Bovendien zouden de haatbaarden dan ondergronds gaan.

Zo'n 50 procent van de Deense bevolking ziet liever niet dat er nog meer muzelmannen (en vrouwen) het land binnenkomen. Bij de laatste (Europese) verkiezingen, kwam de (als islamofoob bekend staande) Deense Volkspartij als sterkste uit de bus.

De betrokken imams hebben ondertussen gereageerd op het beeldmateriaal. Zij zeggen dat lijfstraffen en stenigen zijn toegestaan volgens de sharia. Maatregelen tegen de prettige uitzonderingspositie, die religie ook in Denemarken heeft, gaan daarentegen weer tegen de vrijheid van godsdienstvrijheid in en dus tegen de wet.

De Grimhøj-moskee kwam in 2014 ook al eens in het nieuws toen men er zijn steun uitsprak voor jihadi's van de Islamitische Staat. Een van imams heeft al eens zijn antisemitische langspeelplaat in de Al Nur-moskee in Berlijn afgespeeld. Vanzelfsprekend waren de joden het lijdend voorwerp. In Duitsland riep hij namens Allah: 'dood ze tot de laatste'.