'Mourinho naar Man. United voor 77 miljoen'

Het lijkt er steeds meer op dat de fans van Manchester United het volgend jaar het moeten doen zonder de pareltjes van uitspraken van Louis van Gaal. Volgens The Sun zou de Nederlandse manager de bons krijgen en vervangen worden door José Mourinho. The Special One zou een contract tekenen voor drie jaar en in die periode maar liefst 77 miljoen euro op kunnen gaan strijken.

Mourinho wordt al maanden lang aan Manchester United gelinkt, nadat de Portugees eerder dit seizoen bij concurrent Chelsea de laan uit werd gestuurd. Hij zou de voorkeur hebben gekregen boven Laurent Blanc (Paris Saint-Germain) en Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur). Bij The Mancunians zou The Special One de best betaalde voetbaltrainer ter wereld kunnen worden. De club uit Manchester zou daarnaast het nog een jaar doorlopende contract met Van Gaal af moeten kopen.

Dat Van Gaal de laan uit wordt gestuurd lijkt met nog drie volledige speelronden te gaan in de Premier League wel duidelijk. United dreigt plaatsing voor de voorronde van de Champions League mis te lopen. Het gat met nummers drie en vier Manchester City en Arsenal bedraagt vijf punten, al heeft United nog wel een wedstrijd tegoed. Positief nieuws voor Van Gaal is dat de club op 21 mei in de finale van de FA Cup tegen Crystal Palace staat.