AfD in gesprek met Duitse moslims

Voorzitter Frauke Petry van de populistische partij Alternative für Deutschland staat open voor gesprekken met vertegenwoordigers van islamitische verenigingen in Duitsland. "Met elkaar praten is belangrijker dan over elkaar praten", zei zij vrijdag in een radio-interview aan de vooravond van een partijcongres.

Petry heeft herhaaldelijk kritiek geleverd op de islam. De voorzitter van de Centrale Raad van Moslims in Duitsland, Aiman Mazyek, verwijt de AfD een hele religieuze gemeenschap te bedreigen. In een kranteninterview nodigde hij Petry uit op de volgende bestuursvergadering van de raad. "Wij willen weten: waarom haat u ons moslims?"

In het radio-interview zei Petry dat de islam probeert "zich steeds verder uit te breiden" in Europa. Zij zei dat "vreedzaam samenleven met mensen uit de hele wereld in ons land mogelijk is", maar dat de Duitsers de regels daarvoor moeten vastleggen.

De AfD van Petry boekte bij recente deelstaatverkiezingen forse winst, vooral ten koste van de CDU van bondskanselier Angela Merkel.

Leider AfD gaat in gesprek met Duitse moslims
AfD in gesprek met Duitse moslims (Foto: ANP)