Saaie MotoGP-race Spanje eindigt met 113e GP-zege Rossi

MotoGP-coureur Valentino Rossi heeft op het circuit van Jerez de Spaanse Grand Prix gewonnen. De Italiaanse Yamaha-coureur was oppermachtig en zag zijn Spaanse concurrentie ruimschoots tekort komen. Het was al de 113e grand prix-zege voor de Italiaanse veteraan, die nog negen zeges verwijdert is van het record van Giacomo Agostini. 

Valentino Rossi verzilverde gelijk zijn polepositie en pakte de leiding, voor teamgenoot Jorge Lorenzo en de twee Honda's van Marc Marquez en Dani Pedrosa. Het kwartet sloeg al gelijk een gaatje naar de Suzuki van Aleix Espargaro, die op zijn hielen werd gezeten door teamgenoot Maverick Viñales en Ducati-rijder Andrea Dovizioso. 

Na enkele ronden begon Rossi al langzaamaan een gaatje te slaan naar Lorenzo en Marquez, die net geen kans zag om zijn landgenoot aan te vallen. Pedrosa en Aleix Espargaro reden al enigszins alleen rond, terwijl Viñales en Dovizioso een fel gevecht om plek zes uitvochten. Daarachter maakte vooral Eugene Laverty grote indruk maakte met een knappe achtste plek, voor Pol Espargaro en Hector Barbera. Met name Andrea Iannone stelde met een voorlopige twaalfde plek zwaar teleur op zijn Ducati.

Het was geen beste dag voor Ducati, want na negen ronden viel Dovizioso vanaf de zesde plek uit met motorpech. Vanaf dat moment was het zo ongeveer gedaan met de gevechten. Lorenzo kon nauwelijks meer in de buurt komen van Rossi, terwijl Marquez ook geen aanval kon plaatsen. Pedrosa hield zonder al te veel moeite Aleix Espargaro van zich af voor de vierde plek, Viñales werd zesde en Iannone werkte zich nog op naar plaats zeven, voor Pol Espargaro en Laverty.