Mumford & Sons geeft geld concert aan LGBT's

Na Bruce Springsteen en Ringo Starr springt ook Mumford & Sons in de bres voor LGTB's in North Carolina. De band gelastte het concert van donderdagavond echter niet af, maar heeft besloten de opbrengst te steken in een nieuw fonds dat zich inzet voor onder meer homorechten.

"We hebben veel gesproken over de recente gebeurtenissen in North Carolina", schreef de band op Facebook. De Amerikaanse staat nam onlangs een wet aan waarin staat dat transgenders alleen nog naar het toilet van hun originele sekse mogen. Die 'toilet-wet' zorgt voor veel ophef. Vanwege de wet besloten Bruce Springsteen en Ringo Starr niet op te treden in de staat.

"Als een band die altijd zijn best doet iedereen welkom te heten en tolerantie wil bevorderen, willen we ons scharen achter de mensen uit North Carolina die zich keren tegen onverdraagzaamheid, angst en discriminatie", licht Mumford & Sons toe. De band heeft een eigen liefdadigheidsfonds opgezet 'ter ondersteuning van eenieder zich hardmaakt voor liefde en gerechtigheid'. De eerste donatie van het fonds gaat naar een lokale organisatie die zich inzet voor homorechten.

Mumford & Sons geeft geld concert aan LGBT's
Mumford & Sons geeft geld concert aan LGBT's (Foto: BuzzE)