Titelverdediger Bingham opent WK snooker tegen Carter, O'Sullivan treft Gilbert

Zaterdag begint het voor de snookerfanatici het feest dat zeventien dagen duurt. Het wereldkampioenschap komt eraan. Donderdagochtend was de loting en titelverdediger Stuart Bingham werd gekoppeld aan Ali Carter. 

Bingham is als titelverdediger automatisch als eerste geplaatst en krijgt met Ali Carter meteen een stevige tegenstander voorgeschoteld. Carter is tweevoudig WK-finalist en plaatste zich via het kwalificatietoernooi voor het WK. Als wereldkampioen haalde Bingham dit jaar de finale van de World Grand Prix en de halve finales van de Shanghai Masters en de The Masters. 

Vijfvoudig wereldkampioen Ronnie O'Sullivan neemt het in de eerste ronde op tegen zijn landgenoot David Gilbert. Mark Selby, De nummer één van de wereldranglijst, speelt in de eerste ronde tegen Robert Milkins.

Het deelnemersveld kent één debutant namelijk Mitchell Mann. Hij won in het kwalificatietoernooi van onder andere Matthew Selt en Dechawat Poomjaeng om het hoofdtoernooi te bereiken. De beste snookeraar van de Lage Landen Luca Brecel haalde het niet. De jongste WK-deelnemer ooit sneuvelde in de tweede kwalificatieronde. Ook snookerlegenden Jimmy White en Steve Davis werden vroegtijdig uitgeschakeld. 

Het wereldkampioenschap, wat voor de veertigste keer gehouden zal worden in het Crucible Theatre te Sheffield, begint aanstaande zaterdag. De finale is op 1 en 2 mei.