Katy Perry verslaat nonnen in rechtszaak

De nonnen die een stokje staken voor de verkoop van een klooster aan Katy Perry zijn hun boekje te buiten gegaan. Dat bepaalde een rechter woensdag, meldt Los Angeles Times.

Katy Perry wilde vorig jaar het klooster in Los Angeles dat op de markt was dolgraag kopen en aartsbisschop Jose Gomez stond op het punt zijn goedkeuring te geven voor de verkoop aan de popster. Twee nonnen staken hier op het laatste moment een stokje voor nadat ze de videoclips van Perry hadden geïnspecteerd. Ze claimden dat zij het recht hadden het religieuze pand te verkopen en deden dat vervolgens ook snel, maar niet aan Perry.

Die gang van zaken klopte volgens de rechter niet. Het aartsbisdom had wel degelijk zeggenschap over het stuk vastgoed en niet de hoofdnonnen. De overeenkomst die Perry sloot om voor 14,5 miljoen dollar cash het pand te kopen is geldig, stelt de rechter. Of dat betekent dat Katy Perry haar droomhuis nu toch nog in haar bezit zal krijgen is nog niet duidelijk. Wat betreft de nonnen niet: diens advocaten geven aan zich niet bij de uitspraak neer te leggen.

Katy Perry verslaat nonnen in rechtszaak
Katy Perry verslaat nonnen in rechtszaak

Katy Perry verslaat nonnen in rechtszaak
Katy Perry verslaat nonnen in rechtszaak (Foto: BuzzE)