CL: Uitslag Benfica - Bayern München

Bayern München heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Een 2-2 gelijkspel tegen Benfica was voor de ploeg genoeg voor een plek in de halve finale. De eerste confrontatie tussen beide ploegen werd een week geleden met 1-0 gewonnen door Bayern. Benfica hield in de Allianz Arena goed stand, waardoor de ploeg in eigen huis nog genoeg uitzicht had op de volgende ronde.

De thuisploeg had in eigen huis echter weinig in te brengen tegen de koploper van de Duitse Bundesliga. Bayern was in de openingsfase heer en meester en het leek slechts een kwestie van tijd voordat de ploeg de score zou openen. Via Arturo Vidal en Thomas Müller kreeg het elftal kleine mogelijkheden, maar Ederson slaagde er in de beginfase in zijn doel schoon te houden.

Treffer Benfica

Benfica had echter slechts één kans nodig om het net te vinden. Uit het niets kwamen de Portugezen op voorsprong, nadat Raul Jimenez een schitterende voorzet van Eliseu tegen de touwen kopte. De aanvaller troefde Javi Martinez en Joshua Kimmich af in de lucht en profiteerde van een verkeerde inschatting van Manuel Neuer. De doelman dacht de bal weg te boksen, maar Jimenez was hem voor en kopte de bal voor leeg doel binnen.

Direct na de treffer kreeg Jimenez opnieuw een goede mogelijkheid om te scoren, maar dit keer was Neuer hem de baas en voorkwam een grotere achterstand. Bayern bleef vervolgens de bovenliggende partij en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er nadat Arturo Vidal de bal snoeihard tegen het net schoot. De middenvelder nam de bal op de rand van het strafschopgebied op zijn slof nadat Benfica-doelman Ederson een voorzet terug het veld in bokste.

Müller beslist de wedstrijd

In de tweede helft bleef Bayern doorgaan met waar het de eerste helft mee geëindigd was. De bezoekers gingen op zoek naar de voorsprong en Benfica kwam er niet aan te pas. Na iets meer dan vijf minuten spelen in het tweede bedrijf leek de beslissing te vallen, nadat Müller de 1-2 op het scorebord schoot. De Duitser kreeg de bal op een presenteerblaadje van Martinez, die een voorzet terug kopte naar de eerste paal. De aanvaller faalde niet en tikte Bayern naar een goede uitgangspositie.

Na de treffer van Müller werd het voor Benfica een onmogelijke opgave om plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League te realiseren. De ploeg kwam via een schitterende vrije trap van Talisca een kwartier voor tijd nog terug tot 2-2, maar wist dat het nog minimaal twee keer moest scoren voor een plek in de halve finale. Dit bleek voor Benfica teveel gevraagd. Hierdoor eindigde het duel in een gelijkspel en verzekerde Bayern München zich van de volgende rond.