Rust bepaalt je uiterlijk voor altijd

Rust is een survival spel, waar je online probeert te overleven in een vijandige wereld. Je begint naakt en moet alles zelf maken, stelen of krijgen. Sinds kort kun je niet bepalen hoe je er uitziet. Het spel beslist welke huidskleur je hebt, of jij een man of vrouw bent en als je een man bent, hoe groot je penis is.

Gamers zijn gewend om hun eigen personage te maken aan het begin van de meeste spellen. Dat zit er dus niet (meer) in bij Rust. Het kan zijn dat je al een jaar speelt met een bruin jongetje dat precies lijkt op jou, maar dat je opeens bent veranderd in een Aziatische met grote borsten. De wijziging is permanent. Dit houdt in dat als je een ander personage aanmaakt onder dezelfde Steam-account, dat je nieuwe personage identiek is aan je oude.

Omdat Rust een first person view heeft, zie je terwijl je speelt alleen je armen en handen. In de menu’s zie je jouw personage in het geheel. Andere spelers zien jou wel in vol ornaat, zoals ontwikkelaar Facepunch Studios het heeft bedacht.

In de oude situatie was er niet eens de mogelijkheid om als een vrouw te spelen. Na de laatste patch dus wel en meteen wordt 50% van alle spelers gedwongen om als dame door het spel te rennen. De patch heeft ook meer mimiek in de gezichten gebracht, mooier gras, prachtige omgevingen en betere textures.

 

Voor degenen die echt niet hiermee kunnen leen, is er een gedeeltelijke oplossing. Steam-gebruiker Hy!£UN35 heeft een programmaatje geschreven waarmee je jouw ras, geslacht en (indien van toepassing) penislengte zelf kunt bepalen, maar dat verandert je uiterlijk alleen voor jou in het spel. Andere spelers zien nog steeds het uiterlijk dat Facepunch heeft uitgekozen. In ieder geval kun jij in de menu’s naar je eigen glorieuze lijf kijken zoals jij het zelf hebt bedacht.

Op het FOK!forum is meer info te vinden over het spel, Nederlandse servers en overlevingstactieken.

Rust logo