Geslachte winkelier had Mohammed beledigd

Eerlijk is eerlijk; Tanveer Ahmed windt er geen doekjes omheen. De 32-jarige relikneus praat niet zijn daden goed door de joden, het westen of de Vogons de zwarte Piet toe te schuiven, maar geeft ruiterlijk toe dat hij Assad Shah op een gruwelijke wijze van het leven beroofd heeft, omdat laatst genoemde de profeet Mohammed beledigd zou hebben.

De advocaat van Ahmed had duidelijke instructies gekregen: vertel het gewoon zoals het is. En hoe het is, dat is niet best. De advocaat liet een verbijsterde rechtbank weten dat Ahmed vanuit woonplaats Bradford een slordige 350 kilometer naar Glasgow, Schotland heeft gereden om de vriendelijke en populaire Ahmadi-moslim Assad Shah aldaar om het leven te brengen. Shah zou hebben geclaimd dat hij een profeet zou zijn. Iets dat in de ogen van de taxichauffeur onmogelijk is, want Mohammed is al een profeet. Net zoals bij de film Highlander kan er blijkbaar maar eentje zijn.

"Dit is allemaal gedaan om een reden, er kwam verder niets bij kijken en meneer Ahmed had geen enkele andere intentie dan dit te doen", aldus de advocaat van de haatbaard. "Assad Shah was namelijk nogal respectloos richting de boodschapper van de Islam, vrede zij met hem".

De advocaat vervolgt: "Shah heeft gezegd dat hij een profeet zou zijn. Dit terwijl 1400 jaar geleden Mohammed, vrede zij met hem, duidelijk heeft laten weten dat hij de laatste boodschapper van Allah was en dat er na hem geen profeten meer zouden komen".

"Hij heeft ons de Koran (het handboek moslim, red.) geschonken, het laatste boek van Allah, de vervolmaking van de islam. Dit boek is onveranderlijk en niemand heeft het recht te claimen dat hij ook een profeet is of mag ook maar een poging te doen om de Islam of de Koran aan te passen", zo klonk het in de rechtszaal.

Hierna bazelde de pleitbezorger nog een tijdje door over het bekende sprookje. Ahmed laat via hem eveneens weten dat 'als ik het niet had gedaan, dan had iemand anders het wel gedaan'.

Eerder werd de suggestie gedaan dat de winkelier zou zijn vermoord omdat hij zijn kafir-klanten een vrolijk Pasen had toegewenst, maar net zoals de ingevingen van Mohammed, blijkt dit totaal uit de lucht gegrepen te zijn. "Ik wil duidelijk maken dat dit incident niets met het christendom of een ander geloof te maken heeft", vertelt Ahmed via zijn advocaat. "Hoewel ik een volger ben van Mohammed (vrede zij... enzovoorts), ik hou tevens van Jezus en respecteer hem ook".

Meneer Shah werd op 24 maart op straat geslacht. Vrede zij met hem.

Naar goed islamitisch gebruik is een advocaat die gespecialiseerd is in mensenrechten, Aamer Anwar, met de dood bedreigd. De man had, naar aanleiding van de moord op de winkelier, de euvele moed om de de moslimgemeenschap te vragen dit geweld en extremisme te veroordelen en eenheid uit te stralen.