Aliens: Colonial Marines wellicht gered door mod

Veel gamers zullen de titel ongetwijfeld alweer vergeten zijn, maar in 2013 kwam Aliens: Colonial Marines uit voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc. De game werd finaal afgeslacht in reviews vanwege technische mankementen, de vele bugs, de matige graphics en de slecht uitgewerkte multiplayer. Nu is er een mod in ontwikkeling die de game nieuw leven inblaast, in zeer positieve zin.

Onder de vele klachten over de Alien-shooter was ook de zeer matige A.I., terwijl dit juist een van de aspecten was waar de game in de aanloop naar release mee leek te willen scoren. Er is nu een mod in ontwikkeling genaamd ACM Overhaul, die hierin verandering moet brengen. "De grootste uitdaging voor de mod was het oplossen van het gedrag en de mechanics van de Xenomorphs in de game, om ze daadwerkelijk enge en uitdagende vijanden te maken", zo vertelt het brein achter de mod, TemplarGFX.

De mod is hier te downloaden, maar houd er rekening mee dat deze nog wel steeds in ontwikkeling is. Op zijn YouTube-kanaal heeft TemplarGFX alvast een korte gameplaysessie gezet. De beelden zien er een heel stuk interessanter uit dan die van het origineel. Bekijk ze hieronder. De FOK!-review van de originele Aliens: Colonial Marines kun je hier lezen.