4 zussen zwanger

De familie Braem uit het Belgische Beveren krijgt een druk jaar. Vier zussen uit de familie zijn zwanger en de kindjes zouden ook ongeveer in dezelfde tijd moeten komen.  "We hebben een nauwe band maar dit was echt niet gepland", aldus de zussen.

An (33), Katrijn (30), Tine (25) en Lieselot (27) zijn respectievelijk 35, 32, 22 en 21 weken in blijde verwachting. Zelf weten ze niet of het al vaker gebeurd is. "We hebben al eens gespeurd op het internet maar voor zover we weten is het nooit eerder voorgekomen", vertellen ze. "Het gebeurt wel eens dat er verschillende juffen op dezelfde school op het zelfde moment zwanger zijn maar vier zussen uit één gezin is natuurlijk echt wel heel opmerkelijk."

Oma Marijke was wel even verrast toen ze viermaal werd verrast met het "blijde nieuws" van haar dochters. "Maar ik kijk er echt wel naar uit", lacht ze. "Ik heb zelf ook bewust voor een groot gezin gekozen. Naast mijn vier dochters heb ik nog twee zonen. Maar ik had wel verwacht dat de familie-uitbreiding wat meer gespreid zou verlopen. In één klap komt het aantal kleinkinderen van 9 op 13. Daar kan je al een kleine crèche mee vullen."

Oudste zus An beweert dat ze niet van elkaar wisten dat ze bezig waren om zwanger te raken. "Nu is het natuurlijk wel heel leuk. We wonen nogal ver van elkaar maar houden veel contact via sms en facebook. We kunnen tegen elkaar klagen over zwangerschapskwaaltjes en ondervinden nu uiteraard veel steun van elkaar."

Met de zussen gaat gelukkig alles goed. Katrijn sukkelt wat met een lage bloeddruk en moet uitkijken voor zwangerschapsvergiftiging, maar met de baby is gelukkig alles goed. En met de hormonen gaat ook alles goed, volgens zus Katrijn. "Onze mannen mogen niet klagen. Huilen doen we om beurt wel eens, maar we hebben allemaal al kinderen gebaard en weten dus wat we mogen verwachten."