Daley Blind blij met aanvoedersband Oranje

Daley Blind is de aangewezen persoon om aanvoerder van het Nederlands elftal te zijn nu captain Wesley Sneijder niet inzetbaar is. Sneijder moest zich in de oefeninterland tegen Frankrijk laten vervangen. Blind maakte het duel af als aanvoerder.

"Toen Wesley eruit ging, gaf hij me de band al zonder dat we daarover gesproken hadden. Dat vond ik mooi. Ik ben er sowieso trots op dat ik aanvoerder mag zijn van Oranje", aldus de verdediger op een persconferentie.

Net als zijn vader Danny, die bondscoach is, is Blind nu degene die de kar moet trekken. Blind senior: "Hier op Wembley hangt een foto, daarop zie je mij met die band. Ik heb net mijn hand maar voor de uitslag gehouden (Oranje verloor tijdens het EK in 1996 met 4-1 van Engeland, red.)."

De keuzeheer verwacht een loodzware strijd tegen The Three Lions. "Engeland is een team met spelers van grote clubs, veelbelovende jonge spelers. De Engelsen hebben lang problemen gehad, maar nu komen er mooie talenten naar voren. Wij zijn in opbouw om weer een goed elftal te wórden."

Nederland leed een 2-3 nederlaag tegen Frakrijk, waar Engeland een 2-0 achterstand omboog tegen Duitsland. De Engelsen gelden als een van de favoriete landen voor de winst op het EK 2016 in Frankrijk van deze zomer.