Dwars door Vlaanderen gaat vooralsnog door

De Belgische semi-klassieker Dwars door Vlaanderen gaat morgen vooralsnog gewoon gewoon door. De organisatie heeft dit na overleg met de autoriteiten besloten dat de wielerwedstrijd wat hen betreft gewoon kan doorgaan.

Vanwege de aanslagen eerder vandaag in Brussel was het even onduidelijk of de wielerkoers doorgang zou vinden, maar de organisatie heeft na overleg met de politie besloten de koers morgen te laten verrijden. Wel wordt de wedstrijd een stuk versobert. Zo wordt de podiumceremonie aangepast en neemt het peloton bij de start één minuut stilte in acht.

“Startplaats Roeselare en aankomstplek Waregem lieten weten dat ze de veiligheid van de karavaan en de toeschouwers kunnen garanderen”, gaf organisator Guy Delesie mee. “En ook van de kant van de bereden politie zijn er momenteel geen aanwijzingen dat ze niet aanwezig zullen zijn.”

Toch houden de organisatoren nog één slag om de arm. “De provinciegouverneur van West-Vlaanderen is in overleg met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Als er vanuit het federaal parlement beslist wordt dat de wedstrijd wordt afgelast, leggen wij daar ons bij neer. Maar voorlopig is er geen indicatie in die richting.”

Overigens zal het veld niet helemaal compleet zijn. Zo zal Giant-Alpacin niet aan de start verschijnen. Zij zouden al met maar zes renners starten, maar vier daarvan zouden vandaag naar Brussel vliegen. Om begrijpelijke redenen is hun dat niet gelukt en heeft de ploeg besloten zich terug te trekken. De Spaanse ploeg Movistar start ook maar met vier van de oorspronkelijk geplande acht renners.