Partij Denk is tegen verplichte integratie

Gisteren was het dan 'eindelijk' zover: de twee afsplitsturken Kuzu en Öztürk openden hun partijbureau in Rotterdam. Daar zeiden ze dat de partij Denk tegen verplichte integratie is. De politieke partij, waar de lange arm van Erdogan te vinden is, vindt dat nieuwkomers gewoon moeten worden geaccepteerd.

Bij de opening sprak partijvoorzitter Öztürk de aanwezigen toe: ''De verrechtsing en verharding is begonnen in Rotterdam en zal in Rotterdam een halt worden toegeroepen'' Ook beloofde hij dat Denk voortaan aan elke verkiezing meedoet. Landelijk, provinciaal, Europees en de gemeenteraadsverkiezingen. Het is maar de vraag of deze twee handlangers van Erdogan uberhaupt wel herkozen zullen worden; zelf zijn de praatpopjes zeker van hun zaak. Zo zeker, dat ze zelfs denken dat ze vijf zetels in de Tweede Kamer zullen halen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen willen ze in twintig tot vijfentwintig plaatsen meedoen.

Op de vraag wat de twee vinden van Erdogan die een kritische krant overnam, wilden de ex-PvdA'ers in eerste instantie geen antwoord op geven. Ze menen in de Turkse hoek te worden gedrukt, wat niet zo gek is nadat ze vaak hebben laten zien affiniteit te hebben met de regering van Erdogan. De twee Kamerleden weigeren de beknotting van de persvrijheid in Turkije te veroordelen. Lijsttrekker Kuzu liet ook nog weten dat 'men vanuit Nederland niet zonder de context met de vinger kan wijzen richting Ankara', waarmee ze direct lieten zien waar ze voor staan. Kuzu is overigens niet vies van de praktijken van Erdogan. Zelf heeft hij het ook niet zo met de persvrijheid, nadat hij laatst al zei omroep PowNed in de ban te willen doen.