[eSports] Vijftienjarige Amnesiac eerste deelnemer WK Hearthstone

Dit weekend vond de Amerikaanse editie van de Hearthstone Winter Championships plaats. De winnaar van dit toernooi kwalificeert zich voor de Wereldkampioenschappen van 2016, die in november dit jaar plaatsvinden.

William Barton, beter bekend onder zijn online-alias Amnesiac, is een vijftienjarige jongen die binnen de Hearthstone-community al naam voor zich heeft weten te maken met hoge finishes in de ranked-seizoenen. Hierdoor werd hij opgepikt door Jason 'Amaz' Chan en geplaatst binnen zijn team: Team Archon.

De overwinning van Amnesia was geen makkelijke. Op vrijdag verloor hij nog kansloos een serie tegen Nostam, waardoor hij zich via de losersbracket terug moest vechten. En dat deed hij op overtuigende wijze. Hoe poëtisch was het dan ook toen hij in de finale wederom Nostam tegenkwam. Deze serie ging echter compleet anders en pakte met 3-1 in het voordeel van Amnesiac uit. Hij pakt hiermee een kleine vijfentwintigduizend dollar en dus de eerste plek voor de Wereldkampioenschappen in november.

Van 18 tot en met 20 maart vindt de Europese editie plaats, van 24 tot en met 26 maar vindt de Aziatische editie plaats.

Archon Amnesiac