Van der Mark weer op podium World Superbike

Michael van der Mark heeft ook in de derde race van het World Superbike-seizoen het podium gehaald. De 23-jarige Nederlander vertrok op het Chang International Circuit in Thailand van poleposition, maar moest genoegen nemen met de derde plek.

De start was weer eens ouderwets lastig voor de Honda-rijder, die zoals zo vaak zijn voorwiel van het asfalt trok. Doordat hij in de eerste bocht ook nog eens te wijd ging viel hij terug naar plek zes, hoewel hij Alex Lowes al snel weer inhaalde. Niet veel later maakte Davide Guigliano een fout, waardoor Van der Mark op kon schuiven naar plek vier. Vooraan werd de kop gepakt door het Kawasaki-duo Jonathan Rea en Tom Sykes.

Na vier ronden kon Van der Mark ook Chaz Davies passeren en zijn plekje op het virtuele podium weer innnemen. Al snel ontstond er een groot gat tussen de kopgroep, bestaande uit de Kawa's en Van der Mark, en de rest. Het duurde echter niet lang voor het bijna fout ging voor de Nederlander: hij raakte buiten de baan en kon nog net overeind blijven. 

Vanaf dat moment was het gat naar de Kawasaki's te groot en verloor hij telkens wat tijd, terwijl Davies niet serieus in de buurt kon komen. De Nederlander reed zo de race uit en pakte zijn derde podium op rij. Rea pakte de overwinning door in een rechtstreeks duel met Sykes af te rekenen. De Noord-Ier heeft nu alle drie races in het seizoen gewonnen.

"Ik ben teleurgesteld, maar eigenlijk zou ik blij moeten zijn", vertelde Van der Mark na afloop. "Bij de start ging het niet goed en had ik gelijk moeite met schakelen, dus verloor ik al veel plekken. Daarna vond ik een goed ritme om bij de Kawasaki's te blijven, maar nadat de motor even niet meer wist waar hij was werd het lastig. Met een derde plek moet ik blij zijn, maar ik wil toch altijd meer."

Zondagochtend om 10.00 uur staat de tweede race op het programma. Die zal weer live te zien zijn op Eurosport, net als om 08.15 uur de race in het World Supersport.