Zwembad: 'apartheid is goed'

Integratie? Dat is een moeilijk woord waar ze in Breda nog nooit van gehoord hebben. Segregatie wel. Daar zijn ze bij zwembad Sonsbeeck zelfs erg goed in. De Brabanders gaan namelijk de natte droom van de SGP en andere gedateerde groeperingen faciliteren. Binnenkort kunnen moslima's daar ongestoord halal zwemmen.

Dit nogal discriminatoire idee gaat plaatsvinden op de zesentwintigste van deze maand. Tussen 17.30 en 20.30 uur kunnen moslima's helemaal los gaan in het zwembad. Moslima's, want Stichting Halal Zwemmen richt zich helemaal op deze onderdrukte bevolkingsgroep. Hoewel 'los gaan' misschien wel wat overdreven is: de arme schapen dienen zich nog steeds te schikken naar de misogyne wetten van Allah. Dat wil zeggen: een gesloten badpak, zodat er geen decolleté of rug zichtbaar is, in combinatie met een legging die minimaal tot de knieën loopt.

Deze regeltjes werden zo'n 1500 jaar geleden opgetekend in een gebied waar nauwelijks water te vinden is. Hoewel dit wellicht een kwestie van context en interpretatie is.

Om er helemaal zeker van te zijn dat mannen niet hitsig worden zodra ze een enkel zien, zullen de ramen geblindeerd worden. Piemelmensen zijn welkom, mits ze niet ouder dan 7 jaar zijn. Voor moslima's die honderd procent zekerheid willen dat ze echt niet in de hel terechtkomen, zal een gebedsruimte beschikbaar zijn.

Niet alleen moslima's en kotertjes zullen worden toegelaten, ook westerse hoeren mogen op uitnodiging binnenkomen, mits ze zich helemaal onderwerpen aan de islam niet-moslima's mogen naar binnen, maar alleen op uitnodiging. Bovendien dienen ook zij zich te houden aan de kledingvoorschriften.

Het nogal isolerende festijn is bedoeld om moslima's uit hun isolement te halen. De verantwoordelijke stichting is van plan om dergelijke evenementen vaker te organiseren.