Failliete 50 Cent schept op met nepgeld

50 Cent heeft de rechter een verklaring gegeven voor al de foto's op social media waarop hij poseerde met stapels bankbiljetten: die waren namelijk nep. Dat meldt TMZ.

De rapper vroeg vorig jaar zijn faillissement aan, maar hij wekte onlangs argwaan bij de rechter nadat hij regelmatig foto's plaatste waarin hij haast letterlijk zwemt in het geld. Curtis Jackson verklaarde dinsdag echter dat het geld nep is en hij ermee pronkt om het blingbling-imago van zijn alter ego 50 Cent fier in stand te houden. Zo was de ene keer zijn koelkast volgestopt met geld, de andere keer lag zijn bed er vol mee. De muzikant spelde op een van de foto's zelfs het woord 'broke' (blut) met stapels van 100 dollar-biljetten.

Toch zal het voor Jackson een lastige opgave blijven de rechter ervan te overtuigen dat hij een berooid man is. Ondanks dat hij claimde zijn schuldeisers niet te kunnen betalen, bleek vorige week al dat zijn bezittingen een waarde hebben van 64 miljoen dollar, hij daar bovenop nog 10 miljoen dollar aan aandelen heeft en maandelijks nog altijd een inkomen van 184.000 dollar binnenharkt.

'Failliete' 50 Cent schept op met nepgeld
'Failliete' 50 Cent schept op met nepgeld (Foto: BuzzE)