Kulizhnikov positief op WK, wereldtitels mogelijk naar Russen

De positieve dopingtest van Pavel Kulizhnikov vond plaats tijdens het wereldkampioenschap afstanden van vorige maand in het Russische Kolomna. Dat heeft het Russische ISU-lid German Panov laten weten. 

Als ook de B-staal van Kulizhnikov positief blijkt zal hij zijn wereldtitels op de 500 en 1000 meter in moeten leveren, net als zijn wereldtitel sprint van dit jaar. Of iedereen zo blij zou zijn met de herverdeling van zijn wereldtitels is echter nog maar de vraag. De nieuwe wereldkampioen op de 500 meter zou Ruslan Murashov worden, terwijl Denis Yuskov het mondiale goud op de 1000 meter zou krijgen: twee Russen dus. 

Kjeld Nuis zou wereldkampioen sprint worden en daarnaast het zilver van Yuskov voor de 1000 meter krijgen. Achter Yuskov en Nuis zou het brons dan overigens naar Aleksey Yesin gaan...nog een Rus. Op de 500 meter zou achter wereldkampioen Murashov de Canadees Alex Boisvert-Lacroix zijn bronzen medaille gepromoveerd zien worden naar zilver. De 32-jarige Fin Mika Poutala zou dan na vele jaren eindelijk zijn eerste internationale medaille krijgen: brons.