Hans van Breukelen theater in met EK-show

Oud-doelman Hans van Breukelen en journalist Evert ten Napel gaan in mei en juni de theaters in met een voorstelling over het EK 1988. In "Waar was jij in '88?" blikken de twee mannen terug op hun eigen ervaringen en delen ze ook herinneringen die bekende en onbekende Nederlanders hebben aan het EK, dat door het Nederlands elftal werd gewonnen.

Dat heeft De Zee Theaterproducties dinsdag bekendgemaakt. De voorstelling is in elk geval elf keer te zien in theaters in Amsterdam, Haarlem, Zeist, Hengelo, Veldhoven, Leeuwarden en Breda. Het is de eerste maal dat Van Breukelen met een avondvullende show op het podium staat; eerder maakte de oud-keeper van Oranje wel een korte voorstelling op De Parade.

"Niet alleen wij zelf, maar ook alle Nederlanders die het hebben meegemaakt hebben zulke leuke en levendige herinneringen aan die periode", vertelt Van Breukelen. "Daarom willen we dat gevoel van die bijzondere voetbalzomer terughalen. Misschien dat het ook een beetje een alternatief kan bieden voor het gebrek aan Oranje-voetbal op de buis deze zomer." Daarnaast proberen de twee mannen in de voorstelling te kijken waarom de prestaties van het Nederlands elftal toen zo verschilden met de prestaties van het huidige team.

Van Breukelen noemt zijn theateroptreden met Ten Napel "een van de vele kronen op dit jaar. Ik mag hopelijk zestig worden, ik mag opa worden en ik mag in het theater vertellen over een van de hoogtepunten uit mijn carrière."De kaartverkoop gaat in de meeste theaters deze week van start.

Hans van Breukelen theater in met EK-show
Hans van Breukelen theater in met EK-show (Foto: BuzzE)