Atari verwijdert negatieve feedback over Rollercoaster Tycoon World

De ontwikkeling voor Rollercoaster Tycoon World gaat met horten en stoten. De game is meerdere malen uitgesteld en de reacties op de trailers en het eerste betaweekend waren op zijn zachtst gezegd negatief. Wellicht tegen beter weten in besloot Atari vannacht om op Facebook een stukje van de gameplay te laten zien voor een van de nieuwste achtbanen, de Canyon Bomber Coaster.

En wat volgde was een overweldigende stortvloed van kritiek. Veel facebookers, waaronder uw schrijver, zagen dat de framerate van het filmpje verschrikkelijk laag was (vermoed werd ook dat de snelheid van het materiaal was opgeschroeft om de gameplay vloeiender te laten lijken), en het gebrek aan physics was zo lachwekkend dat Newton in zijn graf zou omdraaien. 

Helaas was alle kritiek van korte duur, want Atari besloot 15 minuten na het plaatsen het filmpje alweer te verwijderen zonder enige opgaaf van reden, inclusief de facebookpost. Alle kritiek die boze facebookgebruikers dus geschreven hadden was daarmee verdwenen. Het laatste bericht op de facebookpagina van Rollercoaster Tycoon is nu van 4 maart, waar in de comments voornamelijk - en misschien niet heel verassend - lovende reacties zijn te vinden. Een reddit-gebruiker heeft wel een screenshot gemaakt van de betreffende post (zonder de reacties).

Nu is Atari natuurlijk vrij om te doen wat zij willen met het beeldmateriaal, maar het opeens verwijderen van de facebookpost na zoveel negatieve reacties op de gameplay laat het lijken er problemen zijn met de game die het daglicht niet kunnen verdragen, en dat Atari niet wil dat deze te zien zijn voor potentiële kopers. 

Rollercoaster Tycoon World komt in het begin van 2016 uit voor pc.

Rollercoaster Tycoon World
Atari verwijdert negatieve feedback over Rollercoaster Tycoon World

Update, 00:45 uur:

Iemand heeft een mirror gemaakt van de betreffende trailer, die te zien is onderaan dit bericht. Oordeelt u zelf. N.B.: de kans is groot dat ook de mirror spoedig offline gehaald wordt.