Trump zwaar onder vuur tijdens debat

Als Donald Trump namens de Republikeinse partij mag deelnemen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen, kan hij rekenen op de steun van zijn huidige tegenkandidaten. Marco Rubio, Ted Cruz, John Kasich en Trump zelf beloofden in een debat zich achter de uiteindelijke Republikeinse presidentskandidaat te scharen.

De politici leken overigens geenszins van plan Trump zonder slag of stoot de Republikeinse kandidatuur te gunnen. De zakenman kwam tijdens het debat zwaar onder vuur te liggen, onder meer vanwege de controverse rond de voormalige 'onroerendgoedopleiding' Trump University.

"Mensen leenden geld om zich in te schrijven voor deze nepuniversiteit", zei Rubio. "Nu zitten ze in de schulden en hebben daar niets voor teruggekregen." Trump wuifde de kritiek weg. Veel studenten zouden wel degelijk tevreden zijn. "We zien over een paar jaar wel wie er gelijk had", stelde hij.

Het debat werd georganiseerd door Fox. Na een eerder debat van de rechtse zender kwam Trump overhoop te liggen met moderator Megyn Kelly, die de miljardair confronteerde met diens vrouwonvriendelijke uitspraken. Trump maakte de populaire Kelly vervolgens uit voor slechte journaliste en 'bimbo'.

Aanvankelijk weigerde Trump nogmaals bij Fox te debatteren indien Kelly present zou zijn maar kwam daar uiteindelijk op terug. Het item over Trump University werd door Kelly aangezwengeld.

Trump zwaar onder vuur tijdens debat
Trump zwaar onder vuur tijdens debat (Foto: ANP)