Map Far Cry Primal blijkt kopie van Far Cry 4

Het lijkt erop dat de map van Far Cry Primal een gerecyclede versie is van die van Far Cry 4. Daar kwam een oplettende gamer van website GamePressure achter, toen hij de zogenaamde 'height maps' in kaart bracht.

In onderstaande twee screenshots zijn de omlijningen te zien van rotspartijen en riviertjes in zowel Far Cry Primal als Far Cry 4. De overeenkomsten zijn overduidelijk. Een anonieme bron binnen Ubisoft zou hebben bevestigd dat de height maps van Far Cry 4 inderdaad zijn gebruikt als basis voor de map van Far Cry Primal. Een height map of hoogtemap is een tweedimensionale afbeelding waarin hoogteverschillen zijn te zien.

Height map Far Cry Primal
Height map Far Cry Primal

Height map Far Cry 4
Height map Far Cry 4

Hoewel in bovenstaande afbeeldingen de overeenkomsten voor zich spreken, betekent dit niet dat je tijdens het spelen ook maar enigszins merkt dat de maps aan elkaar gelijk zijn; 'op de grond' zijn de omgevingen totaal anders. Ubisoft deed hetzelfde al eens eerder bij de Blood Dragon-uitbreiding voor Far Cry 3. Het past wat dat betreft wel bij het recycle-karakter waar Ubisoft vaak kritiek op krijgt.

Far Cry Primal kwam een week geleden uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.