Aangereden wielrenner Broeckx lang uit de roulatie

Stig Broeckx zal voorlopig niet in wedstrijden te zien zijn. De renner, die vanmiddag tijdens de Vlaamse klassieker Kuurne - Brussel - Kuurne door een motard van zijn fiets gereden werd, heeft meerdere blessures aan het ongeluk overgehouden.

Broeckx stuurde naar rechts weg uit de groep waarin hij reed, terwijl precies op dat moment een volgmotor via die kant passeerde. De motard reed zo snel dat hij de Belgische renner niet meer kon ontwijken. Na het ongeluk werd de renner van Lotto Soudal overgebracht naar het ziekenhuis van Deinze voor onderzoek. Daar constateerden de doktoren dat hij zijn rechter sleutelbeen gebroken heeft. Daarnaast is een barst in een rib vastgesteld en is zijn hand gekneusd.

De organisatie van Kuurne - Brussel - Kuurne heeft haar excuses aangeboden voor de aanrijding. "De organisatoren van de wedstrijd wensen zich te verontschuldigen voor deze jammerlijke gebeurtenis, in eerste instantie aan de renner maar ook aan de ploeg Lotto-Soudal", aldus de organisatie tegenover Belga.

Het ongeluk van Broeckx (Bron: YouTube/Sporza)