Zondag met Lubach komt terug in najaar

De VPRO heeft een nieuw seizoen besteld van het satirische programma Zondag met Lubach. Dat heeft producent Human Factor vrijdag bekendgemaakt. De vijfde reeks zal in het najaar te zien zijn op televisie.

"Ik weet nog dat ik als kind droomde van een vijfde seizoen", aldus Lubach. "Dat dat nu lukt, is geweldig." De presentator gaat de nieuwe serie naar verwachting maken met hetzelfde team als de vorige seizoenen. Comedians Tex de Wit en Steye van Dam blijven hun bijdragen als verslaggevers op locatie verzorgen en de eindredactie is ook in het nieuwe seizoen in handen van Janine Abbring.

Het programma, waarin de cabaretier op eigenzinnige wijze het nieuws van de afgelopen week doorneemt, kreeg het afgelopen jaar op Twitter en van recensenten veel lovende kritieken. Hoogtepunten het afgelopen jaar waren onder meer een ironische commercial waarin Nederland vluchtelingen doorverwijst naar Denemarken en 'Schlampen Barbie', een reclamespot voor de bekende pop die verwees naar de 'massaverkrachting' in Keulen op oudejaarsnacht. Beide filmpjes trokken ook in het buitenland veel aandacht.

Zondag met Lubach komt terug in najaar
Zondag met Lubach komt terug in najaar (Foto: BuzzE)